ΠΕΙΡΑΙΑΣ 12-5-2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

Με νότες του Μότσαρτ ξεκίνησε η συναυλία των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ στο προαύλιο του  Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά, Πειραιά. Μετά από επικοινωνία της Διοίκησης του Νοσοκομείου με τη Διοίκηση της ΕΡΤ και με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα αποδέχτηκε την πρόσκληση να παρευρεθεί στο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Νοσηλευτών στις 12 Μαΐου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να φωτίσει την πολυσήμαντη αυτή ημέρα για  τη συνεισφορά των νοσηλευτών στον άνθρωπο, στην παγκόσμια υγεία και ευζωΐα.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαράλαμπος Τουμπέκης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Διευθυντή Μιχάλη Δημητρακάκο για την συνολική  προσφορά των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ στην τέχνη και για την προθυμία τους να καταστήσουν τη φετινή  ημέρα του Νοσηλευτή αλησμόνητη για τους εργαζομένους του Νοσοκομείου μας.

Ασθενείς, Νοσηλευτές και Ιατροί απόλαυσαν τα κλασικά ακούσματα της ορχήστρας ως δώρο χαράς και δύναμης σε αυτή τη δύσκολη  περίοδο μάχης ενάντια στον κορωνοϊό.

Το θερμό χειροκρότημα όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου συνόδευσε τη μελωδία «Τα Παιδιά του Πειραιά» , η οποία έκλεισε τη συναυλία, δίνοντας την ελπίδα, ο απόηχος του χειροκροτήματος  να παραμείνει έντονος διαχρονικά, όπως και η συμβολή των νοσηλευτών στο χώρο της υγείας.

Εκ  της Διοικήσεως